Raskinpuiston perustaminen

HistoriaaYhtiö merkattiin kaupparekisterii 1.2 1977.

Rakentaminen oli silloin jo täydessä vauhdissa.

Ensimmäiset asukkaat pääsivät muuttamaan 1.11 1977, jolloin valmistui E ja F rapun asunnot asuttavaksi. Vettä satoi ja kuraa riitti, mutta sopuisasti 48 muuttoautoa selvisi urakasta.

1.12 1977 pääsivät muuttamaan C ja D portaan uudisasukkaat. Näin oli valmistunut yhtiön II-talo.

III-talo eli G-rappu muistini mukaan valmistui maaliskuun lopussa,jolloin sen asukkaat pääsivät sisään silloin.

I-talo eli A ja B portaan asukkaat saapuivat Vapuksi, jolloin yhtiön rakennukset olivat kaikki valmiina.

 Melkeimpä jokaisessa kaksiossa oli vähintään kaksi lasta ja C,D sekä E-portaan yksiöt oli Turun kaupungin toimesta vuokrattu vanhuksille.

Asukastoiminta oli vilkasta. Talkoita järjestettiin harva se viikko, kun kaikki ulkoalueet olivat kesken. Pihat ja käytävät asfaltoitiin roudan hävittyä. Rakennettiin lapsille leikkikehät ja nurmikoiden suojiksi aitoja. Lapsille järjestettiin jos jonkinmoista kisaa ja muuta ohjelmaa. Mm. Lokariauto oli lasten suursuosikki jolla he ajelivat vanhempien tarkan kontrollin alla. Lipputankon juurella vielä tänäänkin oleva pienille tarkoitettu liukumäki tuli myös tehtyä. Silloin ihmiset vielä osallistuivat oman "pesänsä" kunnostamiseen suurella joukolla. Ei ollut mitenkään kummallista etteivät kaikki osallistujat mahtuneet talkoosaunaan.

Parkkipaikoista oli jo silloin kova pula. Kaavassa kaupunkin isät viisaudessaan olivat tuumanneet, ettei tarvita kuin yksi autopikka joka toista asuntoa kohden.

Autokatokset yhtiön hallitus päätti rakentaa rahoilla, jotka olivat säästyneet rakentamisen jäljiltä ja jotka osakkaat olivat suorittaneet yhtiölle. Katokset valmistuivat 1999 syksyksi ison kinan jälkeen, koska Lipunkantajankujan varrella olevan asuintalon asukkaat vastustivat niiden rakentamista. Hupaisa tapaus tähän liittyen joka vaikuttaa vielä tänäänkin; kiukuttelun päätteeksi naapurit istuttivat poppeleita ja pajuja autokatoksen seinustalle. Muutama niistä on nyt tuuli kaatanu ja lopuille hain kaupungin viheryksiköltä kaatolupaa, jota ei kuitenkaan tähänpäivään mennessä ole myönnetty .