Isännöitsijän ajatuksia

Pysytään mukana

Yhteiskunta kehittyy kovaa vauhtia ja on oltava sen mukana, vaikka joskus tuntuu, että mennään aivan liian kovaa.

Energiaratkaisut ovat selvästi kehittyneet viime aikoina ja minulla on halu seurata sen etenemistä, sekä into saada myös Raskinpuisto mukaan kehitykseen.

Nyt on olemassa auringon energiaa talteenottavia laitteita, joilla voidaan vaikuttaa asumiskustannusten kehittymiseen varsinkin sen nousupaineiden alentamiseksi. Samoin katolta harakoille menevään lämpöön on kehitetty kojeita, joilla ilmaan ajettava lämpö saadaan hyödynnettyä esim. veden lämmittämiseen, jolloin saataisiin säästöjä aikaan asuinmukavuudesta tinkimättä.

Kylmäkellarien käyttö

Yhtiön asukkaiden käytettävissä on neljä kylmäkellaria.

Tilojen pitäminen kylmänä maksaa suhteettoman paljon niiden käyttöasteeseen verrattuna. Kävin katsastamassa kellarien kuntoa ja samalla totesin, että enemmän kuin puolella varastotilat ammottivat tyhjyyttä. Jo yhden kylmää tuottavan kompressorin vaihtaminen uuteen maksaa useita tuhansia euroja puhumattakaan siitä energiasta, joita ne käyttävät tehdessään kylmää.

Haluaisin, että asiasta syntyisi keskustelua ja otan mielelläni vastaan asukkaiden ajatuksia tämänkin asian tiimoilta.

Pyöräsuojat

Esittäisin, että pyörasuojat siivottaisiin sinne kuulumattomista epäkuntoisista pyöristä tai niiden osista tulevan syksyn aikana. Myös sellaisia pyöriä tuntuu tiloissa olevan, joilla ei ole ajettu muutamaan vuoteen.